Tapahtumat

Ei tapahtumia

Tukijat


Leivonmäen Pyry

Leivonmäen PyryKyytiässä


anssin_tilausliikenne

Anssin tilausliikenneTeboil LeivonmäkiLeivon Sähkö


vartiamaki

Vanha Vartiamäen tila


mtk

Leivonmäen maaseutuyhdistysYrittäjät

Leivonmäen YrittäjätLeivonmäki-Seura


PDF Tulosta Sähköposti

Leivonmäen alueen yrittäjien ja palveluntarjoajien yhteystiedot löytyvät tämän sivun oikeasta reunasta toimialoittain.

Leivonmäen kyläkeskuksen palvelut:

Hyvän Mielen kyläkauppa löytyy kylämme keskipisteestä. Elintarvikkeiden myynnin lisäksi kaupan tiloissa on viihtyisä kahvila. Tervetuloa ostoksille!

Toivakan Apteekin sivutoimipiste tarjoaa apteekkipalvelut. Apteekin kanssa samassa rakennuksessa on Kauneus- ja hierontapiste Sari Kilpinen ja parturi-kampaamo Mila.

Leivonmäen Teboilin liikenneasemalla on kahvilaravintola, Rolls-hampurilaisravintola, olut- ja elintarvikemyynti, polttoainejakelu sekä kortti- ja seteliautomaatit.

Jukolan Juustola on aloittanut toimintansa Leivonportin kiinteistössä. Juustolan yhteydessä palvelee kahvila-konditoria Karoliinan Kestikievari, jossa on tarjolla päivittäin vaihtuva herkullinen päivänkeitto ja salaattilounas. Lisäksi tarjolla on maalaispizzaa ja muita tuvanherkkuja.

Leivonmäen Rengashalli tarjoaa autonkorjaus- ja rengashuoltopalveluja. Kuljetuspalveluja hoitavat taksit Kyytiässä Kalevi Heinonen ja Juha Hauvala. Linja-autokuljetuksia tarjoaa liikennöitsijä Anssi Mäkinen.

Leivonmäellä on kaksi yksityistä hoivapalveluja tarjoavaa yritystä, Palvelukoti Leivo sekä Hoivakoti Pajulintu.


Matkailu

Leivonmäen suosituimpiin matkailukohteisiin lukeutuu luonnollisesti Leivonmäen kansallispuisto. Rutalahdessa voit kiertää myös kauniin Koskikaran kierroksen, josta on yhteys kansallispuistoon. Näkötornit löytyvät Haapasuon reunalta ja Kuhasenmäeltä. Retki-ja ohjelmapalveluja kansallispuiston alueella tarjoaa Maahisen Muki ja Mela.

Paikallisia käyntikohteita ovat mm. Kotiseututalo Simola, joka sijaitsee kylän keskustassa Kuhasenmäellä, herkullisia juustotuotteita valmistava Mäkiahon juustola ja Tommolan taimisto-ja marjatila Etu-Ikolassa, monenlaisia lammastuotteita sekä mökinvuokrausta tarjoava Röykkälän lammastila Kivisuolla, kädentaidon tavaratalo Leivonlinna Savenahossa, sekä Sydänmaan viljatuotteita valmistava Rutalahden mylly. Leivonmäkipuukkoja valmistuu Teuvo Savolaisen pajalla ja siellä on mahdollista myös tilauksesta osallistua puukonteko- kurssille tai nähdä työnäytöksiä.

Leivonmäen keskustassa on arkkitehti Erkko Virkkusen suunnittelema Leivonmäen kirkko, joka on persoonallinen ja näyttävä, tutustumisen arvoinen kirkkorakennus.

Joutsan kunnan ylläpitämä uimaranta löytyy kansallispuiston kupeesta Harjunlahdesta.