Tapahtumat

Ei tapahtumia

Tukijat


Leivonmäen Pyry

Leivonmäen PyryKyytiässä


anssin_tilausliikenne

Anssin tilausliikenneTeboil LeivonmäkiLeivon Sähkö


vartiamaki

Vanha Vartiamäen tila


mtk

Leivonmäen maaseutuyhdistysYrittäjät

Leivonmäen YrittäjätLeivonmäki-Seura


PDF Tulosta Sähköposti

Leivonmäen kansallispuisto


Kansallispuisto on suonut luonnonrauhaa, terveellistä liikuntaa, virkistystä, marja- ja sienisatoja tuhansille ihmisille jo vuosien ajan. Keskisuomalaisen luonnon pikkujättiläiseksi kutsutulla alueella on maakuntamme monimuotoinen luonto helposti saavutettavissa. Puiston kruununjalokivi on Haapasuo. Sen hiihtoladulla ja pitkospoluilla voi melkein tuntea olevansa Lapin aavoilla soilla. Kurjen huuto ja kuikan haikea kutsu luo erämaista tunnelmaa.

alt  alt  alt

Vartiamäen tien varrella on Kirveslammen parkkipaikka, kiinnostava turvepilari ja opastaulut. Siitä on mukava lähteä Haapasuolle Kirveslammen reittiä tai tutustua alueen geologiaan Luupään lenkillä. Harjujärven laavulla voi keitellä nokipannukahvit.Syysniemen ja Joutsniemen alueeseen pääsee tutustumaan Selänpohjan parkkipaikalta lähtevillä reiteillä. Soimalammen laavun kautta voi vaeltaa Rutajoen vartta Rutalahteen asti. Reittien varrella on pieniä lampia ja soita, hyviä marja- ja sienimaastoja ja kalaisa Rutajärvi. Lintuniemen ja Joutsniemen tulipaikoille pääsee sekä maitse että Rutajärveltä vesitse. Niinisaaren ja Halttusen laavuille pääsee vain vesitse.

           alt  alt  alt

Lisätietoja alueesta saa Metsähallituksen www-sivuilta. Sieltä löytyy alueen kuvaus ja kartat tulostettavaksi. Retkiä ja talkoita kansallispuistossa järjestää Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry. Yhdistys tekee lisäksi työtä lasten ja nuorten luontoharrastuksen lisäämiseksi.

Dim lights